Επιμόρφωση αλα ελληνικά.

epimorfosi

Επιμένω όμως πως επένδυση στον εκπαιδευτικό δεν σημαίνει μόνο αυτό (αύξηση στο μισθό). Επένδυση στον εκπαιδευτικό σημαίνει η διαρκής επιμόρφωσή του, η δυνατότητά του να συμμετέχει σε νέα προγράμματα που θα αναβαθμίζουν το επίπεδο και την εργασιακή του θέση και αυτό το κάνουμε. Ήδη 90.000 εκπαιδευτικοί φέτος συμμετείχαν σε σεμινάρια επιμορφωτικά για τις νέες τεχνολογίες, εκπαιδεύουμε για πρώτη φορά εκπαιδευτές, τους δίνουμε τη δυνατότητα μέσα από έναν δημόσιο διάλογο να προτείνουν οι ίδιοι προτάσεις για σύγχρονη επιμόρφωση, να έχουν λόγο για όλες τις μεταρρυθμίσεις που προχωρούμε.

Είναι πρώτη φορά που διαβούλευση και διάλογος δεν θα πει συζήτηση του κράτους, δηλαδή των πολιτικών με τους συνδικαλιστές, αλλά συζήτηση με την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς” (Απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου του ΥΠ.Ε.Π.Θ.).

Η πράξη:

  • 96 ώρες επιμόρφωσης κάτω από αντίξοες, οργανωτικά, συνθήκες και καταστρατήγηση των στοιχειωδών κανόνων της εκπαίδευσης ενηλίκων.
  • 12 ώρες την εβδομάδα ή τρία τετράωρα απογεύματα, μετά από εξάωρο στο σχολείο, την προετοιμασία για την επόμενη μέρα κατά νου και σε ένα επμορφωτικό πρόγραμμα που έθιγε τομείς αιχμής του εκπ/κού έργου (θεωρίες μάθησης, διδακτική, μέσα στην εκπαίδευση κλπ.), που αν μη τι άλλο η ουσιαστική παρακολούθησή του απαιτούσε προσήλωση και συμμετοχή.
  • Μια πιστοποίηση στην άλλη μεριά του τούνελ οι όροι της οποίας γνωστοποιήθηκαν με τη λήξη του προγράμματος.
  • Επιμορφωτικό υλικό για δασκάλους που δεν έφτασε ποτέ στην τελική του μορφή.
  • 8.000 εκπαιδευτικοί που ήταν να περάσουν από τα θρανία και τελικά έγιναν 4.500.

Θα μπει τελικά και το κερασάκι στην τούρτα;

Αναδημοσιεύω από το esos.gr:

«Πάγια φαίνεται πως αποτελεί η τακτική της Δ/νσης Εφαρμογής Προγραμμάτων ΕΕ του ΥΠΕΠΘ να καθυστερεί τις πληρωμές δεδουλευμένων  .

Συγκεκριμένα οι επιμορφωτές Β επιπέδου του έργου «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική διαδικασία» του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ / Γ’ ΚΠΣ. πληροφορηθήκαμε ότι υφίσταται πρόβλημα με το τεχνικό δελτίο του έργου που λήγει επίσημα αύριο και υφίσταται κίνδυνος παραγραφής των δεδουλευμένων.

Και τούτο επειδή η διαχειριστική αρχή επέστρεψε τα παραστατικά πληρωμής των προγραμμάτων από το 2006 μέχρι σήμερα, με το αιτιολογικό ότι Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγραμμάτων ΚΠΣ του ΥΠΕΠΘ δεν μπορεί να είναι και ο φορέας επιμόρφωσης, όπως λ.χ. είναι τα πανεπιστήμια και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (…) Με άλλα λόγια, θα απαιτηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση (όπως συνέβη και για την περίοδο 2002-05, κατά την επιμόρφωση/ πιστοποίηση στις ΤΠΕ α΄ επιπέδου από την ίδια υπηρεσία).

Συνιστά σκάνδαλο το γεγονός ότι το ΥΠΕΠΘ γνώριζε ότι οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετείχαν στη διαδικασία της επιμόρφωσης Β επιπέδου ως επιμορφωτές, δε θα μπορούσαν βάσει του Νόμου  να αποζημιωθούν. Το στοιχείο αυτό αποκρύφτηκε και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν- 2 φορές από τότε- με επίσημες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα να υπάρχει ο κίνδυνος οριστικής απώλειας των χρημάτων, μιας και η διαχειριστική αρχή του 3ου ΚΠΣ ολοκληρώνει το έργο της την 31-12-2008 και το νομικό πλαίσιο για την εκκαθάριση των οφειλών προς τους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχει.»

Advertisements

One Response to Επιμόρφωση αλα ελληνικά.

  1. Ο/Η salnk λέει:

    Πάντως κάποιοι πρέπει να πληρώσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Διότι οι επιμορφωτές ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ να δηλώσουν υπεύθυνα πως θα επιμορφώσουν εκπαιδευτικούς [προκήρυξη έργου] και το έκαναν. Η προκήρυξη βέβαια έλεγε κι άλλα τα οποία δεν τηρήθηκαν και είναι αξιοπερίεργο πώς δεν ακυρώθηκε ολόκληρο το έργο εξαιτίας όλων αυτών των παλινωδιών.
    Ας έχουν επιτέλους συνέπειες κι αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα στην παρούσα κατάσταση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: